GRATTIS MIN KÄRE DOTTER

ETT JÄTTE GRATTIS TILL MIN KÄRE DOTTER SOM FYLLER ÅR I DAG. JAG HOPPAS DU HAR OCH FÅR EN JÄTTE BRA DAG. KRAM KRAM

Så var man tillbaka i Kalmar

Ja jag kom tillbaka i går till Kalmar. Kl vart ganska mycke innan jag kom till hotellet och så var man trött och sliten sen kvällen före, När jag väl kom till hotellet fick mitt rum så hade jag lyckats klivit över tröskeln så jag hade jätte svårt att somna. Så i dag har jag mer eller mindre gått som en zombi.

I går fick jag va med om något som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. När jag landa i Kalmar så går jag ut och ska se om det finns någon taxi. Det står en massa taxin där men alla var bokade. Då hör jag en annan tjej fråga en chafför om taxi så han kallar på en taxi till henne och då ber jag honom att fixa en åt mig med så det gör han. Det stod även en kille där som också vänta på taxi. När hans taxi kommer så frågar chaffören om det inge var någon av oss som skulle till sammaställe. Då visa det sig att killen och jag ska åt sammahåll så vi kunde dela på en taxi. När jag sätter mig i bilen ser jag att det är samma chafför som hämta mig förra gången jag kom till Kalmar. När vi ska släppa av killen frågar han chaffören om hur mycke han vart skyldig då svarar han " äh det fixar vi någon annangång" När vi fortsätter till hotellet så tänkte jag att nu får jag väl betala för den här resan men icke sa nicke. Han ville inte ha betalt av mig heller Han ville bara hem och sova. Det ni är inte ofta kan jag tänka mig att man råkar ut för något sådant.

I dag har vi gått igenom en hel del vad gällande kassan. Men det är så svårt när inte allt är inkopplat.
¨Men det går ändå ja det får ju lov att göra det men det skulle ju underlätta om allt var inkopplat.

Min käre svägerska Jag förstår inte vad du menar med ditt inlägg =) att jag skulle vara lika nyfiken som det nej nej eller ????

Hoppas ni har det bra där uppe i leråkern. Jag kan tänka mig att det är mysigt just nu

Härligt för Zeb fniss fniss.

Nu ska jag ta och uppsöka badkaret och sen sängen så man är lite piggare i morgon

Kram på er alla där ute

Marie

åååå så var man där igen

Vilken dag. Det var ju fest i går så i dag har man varit seg, trött och slö. Men det var roligt i går. Vi var ju på ett ställe som heter Björns. Det är studenternas pub. Och vi har ju en kille som jobbar hos oss som är studerande och har ett finger med i denna pub så han har ju fixat några gånger så vi har kunnat haft fest där. Det är jätte kul men det är så sjukt billigt så man lyckas ju varje gång få i sig mycke. Ex en öl eller cider tar dom 20 kr för och en drink en 4:a tar dom 25 kr och en 6:a 35 kr då förstår ni själva att det kan bli mycke dricka.

Här om dagen när jag skulle boka biljetter till Stockholm och tillbaka till Kalmar så var jag inne på att åka samma tid som jag åkte ner förra gången alltså vid ett i dag men jag gjorde inte det utan bokade biljett till kl 22. Och nu är jag jätte glad för det. Tänk att man kan göra något rätt i bland =)
I morgon är det jobb igen, Det ska bli kul att se om tjejern har gjort sin läxa dom fick av mig. Jag tror det för jag har ju hotat med att ha förhör med dom i morgon.

I slutet på maj ska dom i från jobbet eller rättare sagt alla butiker i Stockholm åka med någon båt i skärgården. Och det låter jätte mysig. Dom ska äta och så är det några som ska uppträda. Men jag jobbar ju inte kvar då.
Men i går var nästan alla på vår chef och tjata att jag skulle få följa med så tillslut säger han ok Carro du ser till att anmäler Marie till resan. Det tyckte jag var jätte kul.

Just nu ligger jag hemma på golvet hos Linda o Göte och lyssnar på mitt lilla bonus barnbarn när han håller på med datorn. Det är någon typ av lek och lär program han håller på med. Och jag så impad av honom för hans far talar om vad det är för saker och så ska han svara vilken bokstav den börjar på och han klarar av det utan större bekymmer. Det är helt otroligt han är ju bara 3 år.

Nu till min käre svägerska. Jag läste ditt inlägg och jo jag såg att du hade skrivit fel men det gör inte så mycke för både du och jag vet att jag inte skulle komma på en sån ide att börja klättra upp i träd för att kolla i ett hål och sen nästan bli överfallen av en uggal. Det är det bara stor häxan som gör =) 

Nu ska jag ta och kolla om jag lyckats fått med mig alla grejer för nu är det snart dax att åka

Va rädda om er där ute i stora vida världen

Marie 


Tack käre svägerska

Jag måste tacka min käre svägerska för hennes inlägg. Jag var lite orolig att ugglan tagit min käre svåger och gullungen Ida, =)

Hon skrev också där att dom ska åka upp till mig eller rättare sagt till min käre make på söndag. JAG VILL OCKSÅ FÖLJA MED. Men men vi får väl ta det någon annan gång.

I morgon bär det av till Stockholm igen, Jag ska åka hem till min käre dotter och hennes sambo. Och på lördag blir det fest. Kul att få träffa min kära arbetskamrater, Jag saknar dom. Och jag som inte ska tillbaka dit igen Hur ska det gå. Jag skicka ett mail till min käre chef i dag för jag hade lite frågor till honom. Då börja jag mailet med att jag sakna dom. Och så fick jag till svar att dom sakna mig med. Han hade tydligen tänkt på mig i går
Det kändes skönt

I dag har det rulla på riktigt bra. Och det är tack vare att tjejerna här som ska jobba i kassan är så duktiga
Jag är jätte impad av dom.

Precis brevid Elgiganten här i Kalmar ligger Ikea. Vi har ju varit kanska flitiga besökare där nu för att inhandla div saker som fattas. Vad jag inte förstår när det gäller Ikea är måste man vara orgenterare för att gå på Ikea??
Fan vad man får springa. Nu är det tur att tjejena här har mer eller mindre bott på Ikea så dom har ju hittat alla genvägar. Så om man bara vet var grejerna man ska ha är någonstans så går det ju bra. Men annars måste man ju följa alla skyltar som leder till kassan. Det är ju säkert en bra affärs ide men för mig som hatar att gå och glo i affärer blir det en plåga. Så det är väl tur att alla inte är som mig =)

Jag hade nog tur i går som hade huvudvärk och var helt slut så jag inte orka gå med ut. För dom som var ute i går såg inte så pigga ut i dag. Fniss.

Den ena tjejen som var med bor här på hotellet och jag har åkt med henne på mornarna. I morse kom hon till frukost och kommer fram till mig och det första hon säger är inte god morgon som man brukar göra utan visst har du körkort, =)

Och jag tror faktiskt inte att jag hade velat åka med henne i dag

Jag fick ett mess från min käre hyresvärd Mia i dag, Jag har ju skrivit att deras barn är så underbara och det är dom men i dag tror jag inte deras föräldrar tyckte att mellan tjejen var så underbar. Hon är 5 år och lyckades lura  dagis personalen att hon var sjuk
Så dom ringde efter hennes pappa som åkte hem från jobbet då för att hämta henne. Sen hann dom knappt innanför dörren så var hon jätte pigg. Hon hade nog ingen lust att vara på dagis. Jag har sagt till dom fler gånger att hon har fått fel namn. Hon skulle heta Lotta för ska man beskriva henne så kan man säga Lotta på Bråkmakargatan. Har man sett den så vet man exakt hur den här tjejen är

Nej nu mina vänner nu ska jag krypa ner i sängen och sova en stund

Ha det bra där ute

Marie


oj oj oj

Vad mycke det är att tänka på när man ska öppna en ny butik, Jag är helt slut när jag kommer till hotellet
I kväll var dom några som skulle gå ut och fråga om jag ville följa med men jag orka inte, Jag kände att det lika bra va att vara på hotellet ta ett varmt bad och sedan ner i sängen. Man vill ju vara pigg och vaken om man ska vara till någon hjälp. Kan ju vara så att åldern börjar ta ut sin rätt =) I dag har vi mestadels hållt på med schema och dyligt, Ringt en massa och fixat. Det tar tid

I går fick vi också en massa saker gjorda. Men vi skratta i dag när vi säger till varandra Gud va vi har fått mycke gjort i dag. För det vi gör ser ju ingen. Vi kan ju inte gå och peka på något och säga titta va mycke vi har gjort, Men ändå har vi fått massa gjort,
Det sóm känns lite jobbigt är att kassorna är inte inkopplade så det är så svårt att visa något. Och kassa tjejerna är verkligt på hugget att lära sig den, Dom är fem st som ska jobba i kassan men det är bara två st som har varit i väg till någon annan butik och provat på. Jag ska försöka få i väg de andra också så dom också kan få prova. Jag förstår dom att dom vill lära sig så mycke som möjligt, Jag kommer att vara kvar här ungefär en vecka efter öppning sen ska dom klara sig själva. Jag tro att det kommer att bli jätte bra för dom är så hungriga på att lära sig och tjejen som är kassaledare är jätte duktig och är på och frågar och vill testa allt så det kommer nog att bli jätte bra. Sen verkar hon verkligen ha huvudet med sig och tar in saker snabbt.

Det ända som känns lite vedmodigt är att det är så fint väder här och att man är inne hela dagarna. Det lilla jag såg av Kalmar när jag var ute och gick i söndags och så tog jag en liten promenad i måndags så skulle det vara kanon om man var ledig en dag och bara kunde strosa om kring här när det är fint väder. För Kalmar verkar vara en jätte gullig stad. Det finns mycke och titta på här. Jag hoppas jag kan göra det någon dag

Nu ska jag ta och gå och borsta tanden och sen krypa ner i sängen och glo lite på tv en stund innan John Blund kommer

Men ha det bra och sköt om er där ute i stora vida världen


Kram kram från lilla mig här i Kalmar


badkaret är invigt

Ja du min käre make nu har jag invigt badkaret och det var så skönt!!! I går när jag prata med min käre man så säger han "har du badat" först så fatt jag inte vad han mena (trög som man är ibland) men sen kom jag på att han varit inne och läst min blogg. Det tycker jag är kul så min käre man jag älskar dig

Nu har jag gjort min första dag här i Kalmar. Så nu är man lagom trött. Det är en hel del att göra men det är kul. När kl var vid fyra tiden kommer jag och Sara på att vi har inte suttit en enda gång under hela dagen Ja när vi åt luch då satt vi, Men inte annars. Men som vanligt så är det lite strul Dom hade ställt upp kassorna helt fel så dom var tvugna att komma dit i dag och flytta dom. Sen är inte alla kassor färdiga eftersom vissa saker var trasiga när dom kom. Så det har inte blivit så mycke jobb i själva kassan men vi har fått en hel del annat gjort. Det hade kommit två pall med kontorsmatrial som skulle prickas av och upp i förrådet. När vi kommer upp i förrådet upptäcker jag att det finns inga hyllor att ställa upp saker i så alla grejer stod bara på golvet, Så det var ju bara att ge sig i väg till Ikea och inhandla lagerhyllor. Som tur är så ligger Ikea bara ett sten kast i från Elgiganten, Och det vart jätte bra, Sen gick vi igenom en del saker som måste gå igenoms.
Tack min käre dotter för att du fixa allt jag ville ha ner mailat till mig i dag.
Jag kommer säkert med mer =)
Alla som ska jobba här verkar vara jätte trevliga. Och vilken energi dom lägger ner. Det är jätte kul att se

I går när jag kom till hotellet så hitta jag en hel termos med kaffe men i dag finns det ingen där Va besviken jag blev, Men jag ska ta och gå ner och fråga om dom inte har en kopp någonstans.

På fredag ska jag åka till Stockholm Det ska bli kul eftersom vi från Länna ska ha lite fest. Jag visste inte om jag skulle kunna komma men eftersom dom inte ska jobba helger så åker jag dit. Jag ska våldgästa min dotter Linda och hennes sambo och samtidigt få träffa mitt bonus barnbarn.

Nu ska jag ta och gå och se om jag kan hitta den där koppen

Ha det så bra alla där ute i stora vida världen

Marie

Kalmar nu är jag här

Nu har jag anlänt till Kalmar. Och installerat mig på rummet. Ett jätte fint rum och dom har badkar Gissa vad jag ska göra någon kväll.=)

Nu väntar jag bara på att någon i från giganten ska dyka upp. Vi är ju fler som ska bo på detta hotell. I morgon ska det väl bära av till Elgiganten Jag är så nyfiken hur det ser ut.
Jag återkommer om det

Grillningen i går var så lyckad. Det vart så gott. Vi grilla grillspett och gjorde färsk potatis i ugn sen en massa olika smaskiga såser. När vi tryck i oss all denna goda mat så var det någon som börja prata om annanas paj och naturlligvis hörde jag det, Så det bar i väg till affären och inhandla det som fattades och sen vart det paj med glass och kaffe Det var mums.
Inte för att jag förstår hur vi kunde få i oss någon efterrätt men det gick jätte bra.

Min käre svägerska jag så kortet på trädet Eller rättare sagt det som var ett fult träd en gång i tiden. Va bra det blir när det försvinner. Mitt hörn såg fint ut fortfarande. När det gäller Rasmus så håller jag med om att det såg slött ut men han hade ju stor stövlarna på sig så det ser ju faktist ut som om han bara tar sig en fem minutare =)

Nu ska jag ta och gå ut i det jätte fina vädret och kolla lite på hur Kalmar ser ut. Jag fick en jätte fin beskrivning av en prat glad taxi chafför. Och så ska jag ta och se om det finns någon mat här man kan sätta i sig. Nej nu tänker jag på mat igen. Men magen börjar göra sig påmind

Ha en underbar dag så hörs vi senare

Kram Marie

grill dax

Hmmmm va gott. Vi ska grilla i dag. Jag känner redan doften och smaken (grillen är inte i gång riktigt än) men när man är sugen så kan fantasin ha ett finger med i spelet

I går kväll hade jag och min äldsta dotter en jätte mysig kväll. Vi körde in svärsonen till stor staden sen åkte vi och köpte pizza. Det var faktiskt bland den godaste pizza jag ätit. Sen spela vi kort. Jag förlora. Vi spela fyra gånger och då hade vi vunnit två gånger var så då kom fram till att vi var tvugna att ha ett femte och avgörande spel. Det gick jätte bra till att börja med men så på slutet kom hon igen och vann med 2 poäng över mig. Snacka om att det kändes 2 POÄNG. Men jag lovar jag ska ta henne nästa gång =)

Svärsonen var så lydig Han sa nämligen att det inte skulle bli så sent. Och det vart det inte heller.. Vi hämta honom vid halv tolv så det var ju bra. Om det var omtanke till oss eller att han skulle upp och jobba i dag. Det får vi nog bestämma själva.
 Jag sov hos dom i natt för det skulle bli så stökit att ta sig hem annars, Så tänkte jag att jag kan ju faktiskt åka med dom som i morse och sen ta bussen hem. Men jag har inte ens hört att dom har åkt iväg. Jag vakna kl elva när min käre make ringde

Ja föresten Han ringde och va så kaxig. När jag svarar säger han vet du vart vi är. Naturligtvis svarar jag nej. Vi sitter på Ursvattnet (det är en sjö inärheten av där vi bor) och jag behöver väl inte säga vilket väder vi har. Nej det behövde han inte säga för det kunde jag lista ut. JAG VILL OCKSÅ VARA DÄR.

Tack för kommentaren jag hade fått. Det kändes skönt att höra att det är fler som känner som jag gjorde då.

Nu ska jag ta och hjälpa min käre hyresvärd med att duka

Men vi ses

Marie

P.s Till min käre svägerska jag såg att träd h....lvet åker ner nu Va skönt och va snyggt det kommer att bli när det är borta. D.s


I dag känns det prima

Jag tror denna dag blir bra. Jag har kommit upp ur sängen och lyckats få på en tvättmaskin och plockat undan i min källare. Jag har sorterat kläder vad jag ska ha med mig till Kalmar och vad jag måste lämna kvar här ett tag.

Det är inte lätt. Men det gick bra till slut. Jag är nämligen en sån som packar jätte mycke när jag ska åka någonstans. Helt i onödan. Men jag börjar lära mig. Så det kanske går att lära gamla hundar att sitta =)

Jag kommer i håg första gången jag skulle åka utomlands. Det var till Tunisien, Hon som jag skulle åka med kom ut till mig dan före vi skulle åka och titta igenom min väska och säkert hälften av allt jag hade packat åkte ur igen. Och tur var väl det för jag handla ganska skapligt där nere.

Vilket härligt väder vi har nu. Solen skiner och det är helt underbart. Man blir ju glad bara över det.
Det är lite konstigt när man pratar med maken och han talar om att det har vräkt ner en massa snö där hemma när man sitter här och tittar på våren. Men våren kommer säkert dit ockå. Jag hoppas att den kommer lagom tills jag kommer hem för på så sätt får jag uppleva två vårar. Det är inte helt fel.


Nu ska jag ta min kaffe kopp och gå ut en stund på baksidan och njuta av solen en stund


Men jag återkommer


Marie


nu känns det bättre

Nu börjar det kännas bättre. Inte lika jobbigt. Jag har precis pratat med min käre man och det hjälpte till. I och för sig så blir saknaden nästan mer när jag har pratat med honom men det känns ändå bättre. Sen är ju familjen hemma. Det vart uppskattat att maten var färdig när familjen här kom hem. Det var kul

I morgon ska jag ut och köra min käre svärson som tydligen ska ut träffa kompisar. Han ska hämta mig när han slutar jobba sen ska han direkt in till stan. Jag ska då åka hem till Linda och hålla henne sällskap och vänta på att han vill hem. För jag skulle tydligen få den stora äran att hämta honom också. Och det gör jag mer än gärna Han ställer ju alltid upp när jag behöver ha hjälp.

I dag har jag till och med skickat iväg en jobb ansökan jag hitta i dag. Det är ett behandlingshem som ligger en bit i från där jag bor. I och för sig så önska dom helst killar som sökte. Men jag tänkte man måste chansa.

Jag tror jag vet en som jobbar där och det verkar vara jätte bra där. Man jobbar i och för sig i ett par dygn i sträck men sen är man ledig i några dygn. Det kan ju vara skönt
 
Men vi får väl se hur det blir. Jag har inte så stora förhoppningar om att de hör av sig.

Ja jag är lite negativ nu, Men det går nog över det med. Det är bara att börja tänka på alla serier som går som ex våra bästa år så kommer man på igen hur bra man har det =)

Nu ska jag fortsätta titta på efterlyst

Ha det bra ute i stora vida världen

Marie


ingen bra dag

Nej i dag är det ingen bra dag. Jag mår j......ligt dålig. Inte för att jag vet varför men det är säkert en liten svacka för att jag nu har kommit på att jag gjort min sista dag på jobbet. Jag har säkert lite separations ångest. Jag har faktist aldrig trivts så bra på ett jobb som jag gjort där. Men samtidigt så ser jag fram i mot att åka till Kalmar för det är en stor utmaning och sen få åka hem till maken och sonen.
Jag längtar så jätte mycke efter dom. Och tycker det ska bli så skönt att få komma hem och vara hemma.

Hur som så har jag efter stor möda och besvär fått igång tvättmaskinen så jag får lite rena kläder med mig. Sen ska jag ta mig i kragen och gå ner i min källare och börja plocka ihop lite grejer, Kolla igenom vad jag ska ha med mig till Kalmar och vad jag ska lämna kvar här.
Jag kan ju inte släpa med mig allt till Kalmar. .

I dag tänkte jag överaska min familj här med att ha maten färdig när dom kommer hem. Det ska bli korvstroganoff med ris Hoppas dom gillar det. Det är ju inte så vanligt att maten är färdig när dom kommer hem eftersom båda kommer samtidigt från jobbet. Sen tror jag nog att det blir en sångstund. Jag kan tänka mig att brudarna kommer med boken och vill att vi ska sjunga lite. Och det kan jag inte motstå. Dom är så gulliga tjejerna här i huset
Det är ena riktiga charmtroll.

Jag kom på en sak just nu. Jag har tv på och på den är det våra bästa år. Tänk va bra man har det när man tänker efter. Om man har sett den serien några gånger så har man aldrig sett att dom har problem med pengar så dom måste vända på vart ända öre eller att dom har svårt att hitta jobb. So. m vi vanliga döda har eller haftMen vilka problem dom har Dom blir tokiga börjar mörda folk. Och där bestämmer mammorna vilka deras kära barn ska vara i hop med och dom skyr inga medel för att få sin vilja igenom osv osv
Nu är det ju bara en serie men ändå. Det kan vara bra att  bli påmind om vad man har ibland.

Nu ska jag gå ut i köket och sätta på en kopp kaffe så kanske man piggnar på lite

Sköt om er

Marie

jippi jippi

Detta är inte sant men jag har faktiskt både lyckats få till e-leg och deklarerat. Så nu äntligen är det klart
Så nu kan man andas ut en liten stund. För snart kommer det ett litet brev från skattemyndigheterna. Dom kommer att vilja veta om mina avdrag. Det är jag tvär säker på. För varför skulle det gå smärt fritt för.

I dag jobba jag troligtvis min sista dag i Länna. Jag törs inte säga säkert att det är min sista dag och ingen annan heller. I morse när vi hade möte säger min chef "att i dag har vi en som kanske kanske kanske jobbar sin sista dag här i dag" 

I morgon ska jag faktiskt vara så duktig att jag ska försöka tvätta och plocka undan lite för på söndag bär det av till Kalmar. Jag prata med hon som ska bli kassaledare där i dag. Hon lät jätte hoppfull så det ska nog bli roligt

Nu ska jag ta och glo lite på tv en stund

Sköt om er där ute

Marie/

Jobb jobb

Ja visst är det jobb jobb Jag sitter på jobbet just nu och bloggar lite. Vi är ju så många som jobbar i dag så det fanns lite tid över. Min ersättare har börjat jobb här nu så vi har gått igenom lite saker. Som tur är så har hon jobbat på giganten i 5 år så det är ju inte så att man behöver lära henne grunderna men därimot våra rutiner.,
Jag tror att det kommer att gå bra

Vet ni i går var jag riktigt förbannad på datavärlden. Efter att ha försökt deklarera på internet som jag skrev om här om dagen så åkte jag till banken i går för att hämta koder så jag kunde få e-leg på min dator. Ja visst och så hem och installera det hela och det gick jätte bra. När jag sen skulle logga in med det så får jag bara till svar fel lösenord. Sen rätt var det var så fick jag upp ett meddelande där det stod Du har förbrukat din rätt (nej kanske inte riktigt så men nästan) gå till din bank och hämta nya koder. Jag vet ju vilket lösen ord jag la in och kommer faktiskt i håg den. Och jag kan ju inte ha skrivit in den fel eftersom man ska skriva in den två gånger, JAG BLIR SÅ TRÖTT
Men i morgon ska jag tillbaka till baken och hämta nya koder och så ska jag ge mig på det igen Skam den som ger sig.

Jag var just inne på min käre svägerskas blogg och läste Hon hade funderingar över det där med att blogga. Att det nästan blir som en tävling. Det stod faktiskt i tidningen för någon dag sen om det. Och det har blivit en tävling för många. Dom kan inte konsentrera sig på jobb eller skola och inte kan dom sova för dom ligger och tänker på vad dom ska blogga om nästa gång så att dom ska bräcka någon annan. Så visst käre svägerska blogg kan vara beroende fram kallande

Nu ska jag gå och jobba lite. Det kanske är min sista dag i morgon snyft

Men sköt om er och var rädda om er

Marie

barn kan vara underbara

Tänk va barn kan vara underbara och vad dom kräver lite ibland. Efter vår sångstund här om dagen så tänkte jag nu behöver jag aldrig mer sjunga med barnen men tänk så fel man kan ha, I morse börja Tilda att vi skulle sjunga men jag kunde inte då för jag var på väg till jobbet. Men jag lova henne att när jag kom hem i kväll så skulle vi sjunga. När jag kom hem i kväll så hann jag knappt in genom dörren förrän hon säger Marie nu ska du äta sen ska vi sjunga. Och jag hade ju lovat. Så jag åt sen sjöng vi en stund. Och hon var nöjd med det och jag också

Tänk va folk kan vara dumma ibland. Vi har ju haft cykel kampanj på jobbet. Vi har haft den i 14 dagar och i dag är det sista dagen, Då kommer folk in och undrar hur länge vi ska ha kampanjen och när man säger att det är sista dagen i dag då ska dom handla. När man sen talar om att cyklarna är slut då blir man dum förklarad. Vad tror dom att vi har en hel uppsjö av cyklar??? Och varför ska dom komma sista dagen för???
Ännu bättre är det när dom talar om att dom vet att vi har haft det i 14 dagar men att dom tänkte vänta lite. Då undrar man Varför inte komma in tidigare och köpa sin vara om det är så att man nu måste ha cykeln.


En sak till som jag har tänkt på när det gäller folk. Varför är det så svårt att respektera stägnings tider???

Det är så typiskt att folk ska komma in fem minuter innan man ska stänga för att sen bara gå omkring och glo. Visst kan man komma på i sista minuten att man vill ha något men då brukar man bara hoppa in i affären snabDom vill inte handla. Kan det vara så svårt att förstå att även vi som jobbar i butik har ett liv med familj och vänner som vi också vill umgås med.


barnvisor

Tänk i dag kom en utav mina hyresvärdars lilla tjej och vill att jag skulle läsa en bok. Och det gjorde jag. Det var en kort bok  så det tog ju inte så lång tid. När vi läst färdigt då kommer hon med nästa bok och den var ju lite tjockare. Hu tänkte  jag det är många sidor. Men det visa sig att det var en sångbok. Så vi har sjungit hej vilt här hemma i dag. En massa barnvisor man hade glömt bort. Det var så roligt. Även den äldre tjejen här i huset kom och va med
Den minsta tjejen hon tyckte säkert att vi sjöng så illa för hon somna. Hon tyckte säkert att det var lika bra att somna så hon slapp höra eländet. Och då menar jag mig inte barnen

I dag var jag och Linda och hälsa på Niclas och Angelica och lill bebis. Hon är så himla söt den lilla
I natt hade dom fått prova på att vara små barns förälder på riktigt. Lill fröken ville inte sova. F-n va skönt att småbarns åren är förbi kände jag då.

Jag fick ju presentkort av mina barn när jag fyllde år så i dag var jag och Linda vid Haninge centrum så jag investera mig i ett par jeans. Det bästa med det var att jag upptäckte att jag var tvungen att gå ner två storlekar Inte illa för att inte ha gjort något speciellt.

I går när vi kom hem till Angelique så kom det en man och gick och jag ser att det även går en katt brevid. Så börjar mannen prata med oss och då talar han om att han var tvungen att gå ut och gå med katten. Katten sa till när han ville gå ut och då var det bara att gå ut med den. Och det lustiga va att katten var lös. Han hade inge koppel till katten. Och så berätta han att om han kom för långt i från katten sa katten till. Djuren är för härliga

Nu ska jag ta och uppsöka duschen en stund innan det är dags att krypa ner i sängen för i morgon är det ju jobbar dags igen

Va rädda om er

Marie


datavärlden

Ja visst är det bra med datavärlden men i bland blir jag så j...vla trött på den. Som i dag när jag läste på deklarationen och där står det deklarera på nätet och du får dina pengar till midsommar och vem vill inte det när man ska få tillbaka pengar, Så då tänkte jag nu i kväll ska jag deklarera, Ringer hem till min käre man och ber honom kolla vilka koder man ska använda för att kunna utföra denna uppgift. Sen var det ju bara att gå in på skatteverkets hem sida och börja. Trodde jag nej då ska man ha e-leg och det skulle man ju kunna ladda hem lätt om man hade vissa banker, Och tänker er glädjen när jag upptäcker att min bank finns med.  Går in på fliken där det står ladda hem e-leg och döm av min förvåning när det kommer upp en ruta där det står För att kunna utnjytta denna tjänst måste du ha ett e-leg. Det var ju för f-n det jag skulle ladda hem så j.....vla lätt. HMMMMM

Men hur som så lär väl min deklaration komma in i varje fall.

I dag har jag haft min jobbiga arbetsdag, Jag börja jobba kl ett och sluta kl halv sex, Den är jobbig fniss fniss

Nu i kväll så åkte jag med min ena dotter hem och i morgon ska jag åka till den andra dotter och umgås med henne. Det ska bli kul. Jag lyckades killa min ene svärson under hakan i dag och fick låna hans bil. Tänk va bortskämd man blir när man är van att ha bil. Inte för att det är så svårt att åka kommunalt här i stor staden när man vet vart man ska och hur man byter. Jag har ju i varje fall lärt mig hur jag åker kommunalt där i från jag bor och till jobbet. Men som i morgon ska jag ta mig från Vällingby till Tyresö och då är det kört.

I dag fick jag min biljett till Kalmar Jag får flyga det hade jag inte väntat mig jag trodde jag skulle få åka tåg. Inte att det är något fel att åka tåg man har ju lyckats gjort det några gånger nu. Nu ska jag bara försöka få lite info hur man tar sig från flygplatsen till hotellet,

Det ska bli så spännande att åka till Kalmar, Det är så roligt att jobba till en invigning, Det är faktiskt något alla skulle va med om. Tack förestern för de jätte gulliga inläggen som Elisabet och stor häxan har lagt in

Och du stor häxan det är klart vi ska ses snart över ett glas Johan Doe typ. ''

Nu är det nog dax att lägga sig ner och försöka slå i hop sina blå

Men va rädda om er där ute

Marie




 



Nu är det bestämt

Ja just det nu är det bestämt. Den 20 april åker jag till Kalmar. Jag ska ju åka ner dit och hjälpa till med att öppna en ny butik. Ge den tjej som är kassaledare där tips råd och stöd.
Det ska bli så roligt. Jag hoppas verkligen att jag kan ge henne någonting.

En sak är i varje fall säkert att jag vet hur jag inte ska göra. Jag var ju med när Borlänge hade invigning och då var det vissa som var med där och dom lärde mig hur man inte ska göra i varje fall så man får väl tacka för den hjälpen

I söndags när jag skrev så var jag så omotiverad att åka tillbaka till Stockholm och jobbet men det var faktiskt roligt att komma dit. Hur det än är så älskar jag detta ställe och mina kära arbetskamrater

Sen var det faktiskt jätte roligt att träffa mina underbara hyresvärdar. För att inte prata om deras underbara barn

Nu ska jag ta och göra min klar för ännu en dag på jobbet

Va rädda om er där ute

Marie

Nu väntar en måndag

Fy va tråkit. I morgon är det måndag. Efter dessa underbara dagar hos stor häxan så känns det inte så motiverande att åka tillbaka till Stockholm. Och inte nog med det min käre make och son ska åka hem till Jämtland i dag också. Alla försvinner, JAG VILL OCKSÅ ÅKA HEM!!!!!!!!!!!!! Men nu är det ju bara ca en månad kvar tills jag får åka hem. Jag hade nog kunnat åkt hem tidigare men jag har ju tackat ja till att åka till Kalmar ett tag. Elgiganten ska ju öppna ny butik där den 8 maj och jag ska åka ner och hjälpa till där. Det ska bli jätte jätte kul och en utmaning.


När det gäller mercan som dom har hållt på med hela helgen så gick det åt h.....lvete. Växellådan dom kasta sig handlöst till Örebro för att hämta passade inte. Typiskt. Så nu ska min käre svåger åka till Örebro förhoppningsvis i morgon lämna tillbaka den. Tack gode gud för att man får lämna tillbaka annars har vi kastat 3000 kr i sjön

Nej jag står fortfarande fast vid att mitt förslag var bäst. Låt bilen få gå till skrot. Men men vi får se vad som händer med den.

Grillningen i går vart hur som helt perfekt. Min käre svägeska kom in och ler och säger "det luktar sommar här ute nu" Och jag håller med henne när grillen kommer fram då börjar sommarn göra sig påmind.

Sen måste jag säga att jag är lite stolt över oss att vi har varit så duktiga i deras trädgård. Det blev jätte fint. Och jag har fått ett hörn uppkallat efter mig. Det var ett hörn som jag slet med och fick bort allt som var där. Stor häxan ska kalla det för Marie lill häxans corner. Det är inte illa


Nu i dag så har vi varit hos min andra svägerska och svåger så min käre make kunde plocka i hop bilen och köra ut den ur deras garag. Sen var vi till svärmor och hämta en massa saker som ska upp till Jämtland. Det är ju lika bra att ta så mcket som möjligt när man ändå åker. Det är ju en del som ska upp.

Nehe nu ska jag vara social en stund

Men va rädda om er där ute i stora vida världen

Marie


Ännu en underbar dag

Ja det är sant. Vi har haft ännu en underbar dag. Men sol och värme. Ja även om det inte var så jätte varmt hela tiden ute så har vi jobbat oss varma. I dag har vi forsatt i svägerskans rabatter. Så nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut. Vi har ju trots allt hittat blommor och blad i rabatterna.

Gubben min har varit och mekat med bilen hela dan. För i dag upptäckte dom att växellådan var traskig så det var ju bara för dom att kasta sig ut på nätet och leta reda på en. Dom hitta en i Örebro så dom kasta sig i bilen och i väg dit. En minut innan dom skulle stänga kom dom dit. Det är tidsmarginal det.

Nu i kväll ringde min käre man och ville att jag skulle åka in till E-tuna för att köpa växellåds olja. Och det gjorde jag men inte hitta jag någon olja som passa våran bil. En mack jag var in i hade inte ens sån olja men korv det kan dom sälja. Tacka veta förr i tiden när macken hade sånt som man vill ha där och affärerna hade sånt man vill ha där.

I kväll ska vi grilla. Eller rättare sagt svägerskan håller på att grilla. Mums va gott det ska bli.

Tack föresten min käre svägerska för det fina inlägget jag fick. Jag tycker om dig med. Jag måste säga att jag har haft underbara dagar här er ute på landet.

Sen måste jag ge dom stora barnen här i huset en stor elog. Dom har varit jätte duktiga med att hjälpa till ute när vi har hållit på .

Nu ska jag se om jag kan hjälpa stor häxan med något

Sköt om er alla där ute och va rädda om varandra

Marie



Våren börjar visa sig

Oj oj vilket väder. Jag gillar ju vekligen vintern Ja inte här nere men hemma i Jämtland men jag ska inte sticka under stolen med att våren är härlig.

I dag har det varit en härlig dag. Börja med att maken klev upp och fixa fika jag låg kvar en stund till. Ok det kanske var någon timme men men det var skönt

Sen åkte svägerkan och svågern till stor cityt och skull handla och hämta ett par av barnen. De andra paret kom lite senare. Så nu är hela klanen samlad igen =)

Min käre make åket i väg vid två för att hämta Kalle och sen åka till Stockholm och hämta bilen som har stått vid min bilmek ett par veckor nu.
Dom ska tydligen börja meka med den i morgon så får vi se hur det går

När husfolket kom hem så hade jag faktiskt lagt mig en stund, Jag hade en j........la huvudvärk men som tur är finns det piller även för det

Sen bar vi väg ut och fortsatte där min käre svägerska sluta i går Alltså i deras trädgård. Så nu har även jag fått skit under naglarna Hmmmmmm

Min käre pappa fyller år i dag och jag har försökt ringa honom men han verkar vara på rymmen. Man kan inte lita på gamla  gubbar

Just nu sitter vi och väntar på maten och det börja lukta så gott här. Det är så att magen börjar knorra lite

Men vi försöker mätta det med lite vin. Ja vin nu är vi på det igen. Gott som den

Så hur denna kväll slutar det vet man aldrig när stor och lill häxan är i farten

Men jag kan återkomma om det senare.

Nu ska jag gå och titta vad resten av klanen gör

Ha det bra där ute i stora vida världen

Marie


fy vilken dag

Denna dag har inte varit rolig. Har haft en känsla av att villa kräkas och en gnagande huvudvärk.
Jag kan inte tro att det beror på att jag och stor häxan satt uppe till kl två i natt och drack vin och prata en massa skit
Eller är det så att det kan beror på det????????? Nej nej nej

Hur som så var vi till min svärmor i dag Min käre man hjälpte henne att rensa ute i bon Den fanns ju en hel del grejer där. Och nu när hon har bestämt sig för att flytta upp till Jämtland så är det ett måste att rensa ut allt.
Men visst är det konstigt hur man lyckas spara på allt. Bara man har utrymme så spars det.

När vi kom hem till min käre svägerska och svåger så hade hon legat i Hon hade börjat rensa ute på deras tomt. Det kommer att bli jätte fint när hon är färdig. Det är ju inte så lätt när man flyttar till ett hus mitt i vintern och inte ser vad som finns på tomten.

Så medans hon låg på alla fyra ute så passa jag på att laga mat som jag tror blev till belåtenhet.

I går så tog vår lille son en cykeltur här. Han var borta jätte länge. I dag när vi åkte till svärmor så visa han vart han hade vänt och då förstår jag att han var borta länge. Det var ingen liten tur han hade tagit.

Nu ska jag ta och se om jag kan få i kull min lille son . Och så ska jag gå och se va stor häxan gör

Men vi hörs och syns

Ha det

Marie


Äntligen över

Nu är det äntligen över. Begravningen av min svärfar som jag har bävat för.
Det var en enkel sermoni men fin. Precis som jag tror att han ville ha den

Han som höll i akten var jätte bra Han verkligen talade om att inte kände Ludde och det han skulle prata om hade han fått berättat för sig. Och när han säger att vi alla har olika, roliga minnen av Ludde så kommer jag på mig själv hur jag flög i väg i mina tankar om vad som hänt under alla dessa år och kommer på mig själv hur jag sitter och små ler. Och tänker då det är så här han vill ha det. Sista gången jag träffa min käre svärfar så var jag tvungen att lova honom att det inte skulle bli allt för sorgligt utan att vi skulle bara tänka på allt roligt vi haft. Och jag tror att jag med fler gjorde det

Barnen var jätte duktiga. Kevin fick ställa en liten mercerdes han hade köpt på farfars kista. Han ville först ha en av sina gamla skotrar med sig. En som var lite trasig för farfar meka ju jämt med skotrar men i all hast så åkte vi i från den hemma så han hitta bilen i stället och tyckte att det passa farfar eftersom han hade mercedes.

 Jag har så svårt att förstå att det ligger någon i den lådan som står där framme. Och får alltid en känsla av att jag vill gå fram och lyfta på locket. (Vilket man inte gör. )

När akten var över så åkte vi till Standars klubb lokal där vart vi serverade jätte god mat som min svärmor och Kattis hade fixat.

Just nu sitter jag hemma hos stor häxan vid hennes köksbord och skriver Hon själv sitter nog vid deras dator och skriver. Sociala med varandra Nej varför det???

Jo vi ska nog vara det också kan jag tänka mig. Svårt att låta bli när det gäller stor häxan min =)

Nu kom hon så nu ska jag tjuv kika på hennes blogg om hon har skrivit något

Ha det

Marie



På väg till e-tuna

Hej svejs !!

Nu sitter jag i bilen på väg till Eskilstuna. Vi ska åka till min käre svägerska och svåger för i morgon ska vi på svärfars begravning. Inget jag ser fram i mot precis. Jag saknar den gubben så in i vassen så det gör ont i hela mig.

Det som blir bra med dessa dagar är att jag kommer att få rå om min käre svägerska. Även om vi nyss har träffats så blev det inte så mycke en då när vi var så många.

Vi var ju ett helt gäng uppe hos oss i helgen. Visst var det trångt och så men himla roligt. ¨På lördag kvällen hade vi pub afton. Det var jätte roligt. Clas spela och han var lika duktig som vanligt och uppskattad av alla. Det är faktiskt så man blir lite stolt att ha honom som svåger =)

Jag måste säga att alla barn var så duktiga i helgen, En stor eloge till dom

Sen har jag sett en Carro jag inte trodde fanns.. Vi som jobbar på samma ställe bara stod och gapa och kom fram till att det inte var någon ide att berätta för dom andra på jobbet hur vi hade upplevt henne under helgen för dom skulle i varje fall inte tro oss. Men det verkar som om hon hade roligt i varje fall.

Nu ska jag ta och prata lite med min käre man

Men vi ses och hörs

Ha det

Marie

RSS 2.0