Denna värme!!!!!!

Fy för denna värme, Jag håller på att smälla av. Ja jag vet att det är många nu som tycker jag är lite dum som gnäller på värmen när den väl har kommit. Men jag är ingen älskare av värme.
Min käre man sa i dag att nu när väl värmen har kommit då gnäller man över det och innan gnällde man över att den inte kom. Då var jag tvungen att kontra och säga till honom att en sak är säker du har aldrig hört mig gnälla över kylan. Och där var han tvungen att hålla med mig. För det har han nog inte gjort.
När det är kallt ute så kan man klä på sig och sätta på värme och om man har tillgång så kan man elda. Men när det är så här varmt så kan man ju inte klä av sig helt och hållet. Då skulle nog polisen komma ganska snart och sy in en.
Förargelseväckande beteende skulle det nog heta.

Nog med gnäll nu..

I morgon ska vi åka vidare till min största dotter med familj och våldgästa dom ett par dagar, Ja visst ja det är då fönsterna ska fixas phu i denna värme. Men det är klart det finns ju kvällar också

Just nu är det lotto på tv och maken och sonen gissar vilka nr som ska komma upp och jag säger bara det jag förstår att vi inte vinner när vi har spelat lotto, Dom hade inte många rätt i vilka nr som skulle komma. Där i mot när det var joker så lyckas dom pricka in 4 nr som skulle komma.

Nej nu ska jag försöka hitta ett ställe som man kan svalka sig Alltså måste det bli duschen

Va rädda om er

Marie

Yatzy

Fy i hela livet vad jag har spelat yatzy dessa dagar. Vi gjorde faktiskt ett uppehåll i dag när vi åkte till Enköping.
Vi var till Kaarlos grav och titta. Och där hade det inte varit någon på ett tag. Blommorna var vissna och jorden jätte torr. Att det ska vara så svårt att åka dit i bland och vattna och se till den.  Men det var inge svårigheter när arvet skulle delas och att det fanns lite pengar. Då kom alla. Konstig.

Jag tycker jag gjorde kap i dag. Två par skor och två kalsonger till sonen för 150 kr. I och för sig på ÖB men vad spelar det för roll. Han käkar ju skor i varje fall.

Fick ett inlägg i dag om fästingar och det var som jag trodde dom gör ingen nytta mer än att förstöra folks liv.
Gå gärna in och läs det inlägget. Nej jag håller fortfarande fast vid DÖD ÅT FÄSTINGAR

Nu är det bara att krypa ner i sängen. Ska upp jätte tidigt i morgon för att köra mor till sjukhuset i Uppsala. Och så kommer gubben dit. Så i morgon kväll får jag krama om honom MYSIGT


Så god natt och sov sött och va rädda om varandra


Marie

Fästingar

Nu har jag varit ute och googlat om fästingar. Och jag kan då inte komma fram till att dom gör någon nytta här i världen. Det jag hitta va att dom håller efter värddjuren och att dom finns till för att föra sina egna gener vidare
Men vem fan är intresserad av deras gener och dess utveckling ???
Och att hålla värddjuren stam i ordning finns det väl ändå så många andra som kan göra??

Är det någon annan som fått fram något annat eller vet något annat hör gärna av er

Död åt fästingar

Marie


ÅÅÅÅÅÅ detta fikande

Nu har vi nog varit och hälsat på de flesta av mammas vänninor (som det heter så vacket när dom kommit upp i den åldern =) ). Visst är det kul att träffa dessa tanter men det är ju riktiga bak människor. En kopp kaffe där så är det inte en slät kopp kaffe som en annan är van med utan det ska bullas upp med kakor, bullar och div. Tur man inte är här så ofta för då skulle man snart rulla fram

Storhäxan: Det där med gräsmattan är nog släkt drag. Min käre man har också pippi på att klippa gräset i tid o otid.
Jag kan ju tycka det är lite mysigt om det är lite halv långt men icke då. Du lär väl ge Angelique första ex av din bok när den blir färdig =) Hon som kom med den stor artade iden.

Sonen fick ta på sig sina nya kalsonger i dag och vilket utlägg om dom. Hur sköna dom var och hur bra dom passa. Ja se ungar. Men det är väl bra att han gilla dom. Har nu stora funderinga på att åka och köpa flera åt honom

Nu är det dax för tv tittande

Sköt om varandra


Marie

Bilder från resan

                      




                        




              



    

Vilket väder vi har

Strålande solsken klar blå himmel och lite vind. Kan inte bli bättre. Jag och sonen är hos min mamma och hälsar på i några dagar. Vi var i väg till en bekant till min mamma och tog en fika. Hon har en hund som har hur mycke päls som helst. Och givetvis fastnar det en massa fästingar i denna päls. Hon lyckades ta bort två st från honom när vi var där.
Nu en liten undrarn. Man har ju alltid hört att alla djur har någon uppgift men vad fan har en fästing för uppgift??

Jag har frågat fler st men ingen kan svara på det. Kanske ska googla lite på det. Om jag får något svar på det så återkommer jag annar lägg gärna in lite inlägg om det är någon som vet svaret.

Vi var även i väg till en affär som heter Karlssons. Dom har det mesta av det mesta. Men jag var ute efter kalsonger till sonen och hitta det där. Jag förstår inte vad han gör med sina kalsonger. Det är ju hål i nästan alla.

Tänk va barn har det lätt igentligen. I går kväll gick sonen ut på gården här och vips så träffa han två kompisar eller rättare sagt han blev kompis med två st. Så lätt skulle alla ha för att skaffa vänner. Ja sen kan man ju sålla lite vilka man vill umgås med eller ej.

Nu börjar mor i huset sätta fram mat så nu är det väl bara att avsluta detta.

Men va rädda om er där ute

Marie

Godmorgon

God morgon alla där ute.


När vi var i väg i lördags så kom jag på en sak. Va bortskämd man har blivit nu när man har varit på fest vid Björns. Där kostar en driknk en 4;a 35 kr, en öl 20 kr och en cider 20 kr. Nu när man går ut håller man ju på att smälla av 79 kr för en 4:a. Är det klokt eller är det Björns som har sjukt låga priser??

I dag ska jag och sonen åka till min mamma och hälsa på i några dagar, Bäst att passa på när man ändå är här nere. Förhoppningsvis så ska det dröja innan jag åker ner igen sen.

Maten min dotra gjorde i går var så god. Även om det bara va pasta med köttfärsås. Vi var så sugna på det i går både hon och jag så sonen och svärsonen fick bara haka på det förslaget.

Jag vill så gärna ha en golden valp. Och så igår messa min dotter om att det fanns golden valpar på blocket för 500 kr. Jag kasta mig ut på blocket men dom fanns ju inte kvar..  Annonsen hade kommit ut runt 9 i går morse och jag var ut vid 12 och titta. Kan tänka mig att dom gick åt fort som bara den. Men samtidigt så undrar man varför säljer dom valparna för 500 kr. Jag blir lite misstänksam. När man ser andra som tar i mellan  5000-10.000 kr för en golden valp. Det behöver ju inte vara något fel men håll med om att man blir lite så där när det är så stor skillnad

Jag läste på svägerskan blogg att hennes hund skulle i väg i dag och träffa en flicka. Kul kul hoppas bara att dom fattar tycke för varandra. Så det blir lite bebisa.

Nu ska jag försöka få på mig lite kläder och börja packa i hop våra saker och ge oss i väg

Men va rädda om varandra

Marie



Båt resan

Vi var i väg i går på båtresan. Det var jätte trevligt. Vi fick tacos att äta. Jätte gott. Sen fick vi också tre drink biljetter var och dom var man ju snabb att använda =). Det var ganska mycke folk med. Och så var det underhållning. På ena planet va det en trubadur och på det andra så var det ett band. Ganska bra.

Vi åkte vid sju och var tillbaka runt halv tolv. Alldeles lagom tur. När vi kom till land så var vi några som drog till ett ställe som heter Medusa. Det är ett hård rocks ställe. Björn och Magnus mötte upp oss där.
När jag väntade sonen va vi på Medusa och som sagt det är ju ett hård rocks ställe. När vi kom hem på natten så hade sonen hård rocks konser i min mage. Jag tror det var då hans intresse för hårdrock vakna till liv.

Min chef jag hade i Länna är för rolig. Rätt var det är när vi står och pratar tittar han på mig och säger. När kan du börja jobba i gen? Jag berätta då för honom va sonen sa om att flytta ner då skrattar han och säger Jag förstår det men det var inget svar på min fråga. Det är smickrande att han vill ha tillbaka mig. Men som läget är så blir det inte än på ett tag i varj fall.

Jag må säga att denna dag är lite seg. Inte för att jag mått dåligt för det har jag inte men en sån där seg dag man kan ha dagen efter.

Vi var i väg och hämta sonen hos sin morbror. Dom hade haft det jätte bra. I går hade dom varit på donken och ätit sen hade dom besökt en leksaksaffär. Där gjorde min bror sig en ny erfarenhet. Man går inte in i en leksaksaffär med en sex åring om man inte ska handla =). Sen hade dom varit i väg och åkt båt. Väl hemma igen fick sonen bestämma mat så det blev tacos och melodifestivalen. Ja visst ja dom spela ju tv spel också.
Det är bra att dom har samma intressen =)

Vi har även kört i väg gubben min till Norrtälje. Han ska ju jobba där i ca 1,5 vecka. Och jag bara säger det vilken tur att jag hade Magnus med mig. Jag har aldrig hittat där i från annars.

Nu är det dax att få lite mat i magen. Dotra min har precis blivit klar med den så nu är det bara att hugga in Gott gott

Va rädda om er nu

Marie



Så var man i stor stan

Ja vi lyckades komma till stor stan i går. Resan ner gick bra. När vi kom till Stockholm så åkte vi till mina kära hyresvärdar och hämta mina saker jag hade kvar där.  Det var jätte kul att träffa dom. Lill tjejen var lite blyg de första minuterna sen kom kom hon och var lika go som hon brukar vara.

Sen hämta vi Angelique från jobbet så jag var in en sväng. Jag saknar verkligen det ställe. Men jag får ju träffa dom flesta i kväll.

Sonen ska ju åka till sin älskade morbror i dag. Han har redan börjat tjata om det inte är dax att åka snart. Han längtar verkligen efter honom.

Fördelen med att komma hit var att här var det grönt och fint. Och i dag skiner solen INGE SNÖ härligt.
Igår när vi kom till Stockholm så säger sonen här har vi bott. Och det var ju helt rätt. Sen undra han varför inte jag jobba kvar här. Jo visst kan jag jobba kvar där om vi flyttar ner igen. Vill du det fråga jag honom. Svaren jag fick kom snabbt och utan betänketid. Nej för här ser man inga björnar, här kan man inte åka skoter, cross eller fyrhjuling. Så det var ingen bra ide tyckte han. Han ville absolut inte flytta tillbaka hit igen. Klok grabb =)

Nu är det dax för en kopp kaffe.

Va rädda om varandra

Kramar

Marie


Var är vår värld på väg???

Läste just på afonbladet om en kille i Östersund som ofredar dam cyklar. Ja just det dam cyklar. Vad är det med människor ?? Vad har man i sin lilla hjärna om man tänder på dam cyklar?? I och för sig så får man väl vara glad att det är cyklarna han går på och inte ägarna. Men ändå. Tänk att  komma ut och ska ta sin cykel och där på sadeln ligger det en sats av det manliga.. Fy va äckligt. Jag har ju hört om sånna som går på djur men cyklar det var något nytt. Ja varför bli förvånad?

Tack Elisabeth för ditt inlägg, Det kändes skönt att veta att det inte bara är jag som är helt hopplös med en symaksin =)

Just nu sitter vi i bilen på väg till Fjollträsk. Min stora underbara dotter ringde nyss och undra om jag ville hjälpa henne med en sak när jag kommer till henne. Och en annan svarar ju ja visst med vad? Jo att putsa fönster. Och jag hade ju lovat så det är väl bara att göra det. I och för sig så kan jag tycka det är lite roligt att putsa fönster. Allra helst om dom är skitiga. Det är då man ser att det blir resultat.

ÅÅÅ jag önskar verkligen att vi får bra väder när vi är i stor stan. Det är alltid lättare att hitta på något då.

Jag har sett att min käre man är in och läser på min blogg fast jag har kommit hem. Det tycker jag är jätte roligt fortsätt med det. Och då kan jag ju passa på att säga till honom JAG ÄLSKAR DIG !!!

Nu får det vara nog för denna gång
Och som vanligt va rädda om er där ute och ta hand om varandra

Marie




Sömerskan Marie

Helt fantastiskt jag har lyckat fålla upp två par byxor. Det där med att sy är inte min stora grej här i livet. Jag har faktiskt sytt gardiner en gång i tiden. Jag har en svägerska som är så duktig på att sy. Hon har inte så stort förtroende för mig när det gäller att sy. Så när jag hade lyckats sy mina gardiner och dom satt uppe på plats så ringde jag henne. När hon svara säger jag sitter du ner? Jag har något att berätta. Nej säger hon men vänta så ska jag sätta min. När hon väl har satt sig och jag berättar vad jag gjort och att dom hängde uppe hör jag henne nästa skrika Vilken tur att jag satt. Snällt va??
Ja jag ska väl villigt erkänna att jag lyckas ha av två nålar på symaskinen. Man är ju knäpp. Jag skulle sy över en kant och så går nålen av. När jag väl fått dit en ny va gör jag då? Jo jag börjar om att försöka sy över kanten igen vilket resulterar i att nästa nål också går av. Vad hade jag trott?

I morgon bär det av till Stockholm igen Pust. Men man får väl offra sig när jag nu får följa med på båt resan men jobbet.

Nu ska jag va lite elak men snälla ni hjälp mig att hålla tummarna att min käre svåger inte får något jobb den 6/6
Vi ska ju på student då och ska sova hos dom. Och det skulle vara så trevligt om svägerskan och svågern va hemma då. Så jag och svägerska kan ta ETT glas vin och snacka lite skit. Ja just det ett glas fniss fniss

Just nu sitter jag framför tv och glor lite på uttagningen till melodifestivalen. Vilket skit. Jag tycker det blir värre och värre för varje år som går. Men en sak är säker jag ska inte se den stora finalen. Det lova jag förra året när Sverige kom så långt ner och det var någon j....vla skit låt som kom jätte högt upp. Och det löftet ska jag hålla.

Nehe nu får det vara nog för denna gång men jag återkommer om inte annat om båtresan på lördag

Va nu rädda om er där ute. Livet är för kort för att göra massa dumheter

Kramar

Marie


Är man klantig eller är man klantig

Ja så har man bakat tekakor och det gick ju bra ända tills jag fick hjärnsläpp. Hade precis tagit ut en plåt ur ugnen och lassat av kakorna. Sen lägger jag på nya och ställer plåten på spisen för att ställa in nästa plåt. Då får jag för mig att jag ska flytta på plåten och tar tag i den med bara händerna. Snacka om hjärnsläpp att jag hade förträngt att jag precis hade tagit ut plåten. Så jag lyckades bränna mig i handen ena långfingret och ena tummen. Är huvudet dumt får kroppen lida. Stackars min kropp.

Till min käre svägerska. Ska ni gå på Dennis student?? I så fall får vi komma och låna rummet hos er??
En sak till om ni ska gå hade ni tänkt köpa något åt honom och i så fall vad?? Ska vi gå i hop om något??
Oj många frågor blev det =)

Nu börjar det värsta lägga sig med mina brännsår så nu kan jag nog snart fortsätta med maten. Man blir ju så handikappad när man gjort illa sig i händerna.

Nog om detta för denna gång

Va rädda om varandra där ute i stora vida världen

Kram kram

Marie

P.S Jag fick faktiskt eld på en gång i ved spisen i dag. Alltid något bra D.S

Regn regn regn

Fy attan vad det ska regna jämt och ständigt. I och för sig så får man väl vara glad att det inte snöar som det gjort varenda dag sen jag kom hem.

Sonen och maken var till cross banan i går kväll och körde lite. Han var visst helt galen och körde som en tok. Men roligt hade han i varje fall. Han är ju inte speciellt rädd utav sig heller så han vågar ju satsa när han gör något.

Jag var med grannarna på bingo i går kväll. Ett trevligt nöje. Men skulle vara ännu trevligare om man fick vinna ibland. Ann-Sofi och Rut lyckades få in och vinna. Men inte jag.

Jag var på utvecklings samtal i går på förskolan. Det var kul för dom hade bara positiva saker att säga om sonen. Det bästa tycker jag är att mycke utav de dom hade pratat om förra gången att han skulle bli bättre på har han blivit bättre på. Det är alltid skönt att höra att ens barn kan sköta sig när dom inte är hemma eller när man inte är med. Men det är klart det är väl då dom brukar vara som änglar.

Om en vecka flyttar min käre svärmor hit. Det ska bli jätte kul att få ha henne i närheten. Sonen räknar dagarna nu tills hon flyttar upp.
Jag tror att jag ska be henne om en kurs i hur man får eld i kaminen och i ved spisen. Jag skulle inte kunna ta yrke som pyroman det tar för lång tid för mig att få eld. Men min käre svärmor kan ju få eld på det suraste suraste virke som går att uppbringa.
Fast nu har jag ju faktiskt fått eld i kaminen efter mycke stök och bök, Nu ska jag bara få eld i ved spisen också så jag får lite värme i huset.

Jag ska nog vara riktigt duktig i dag och baka tekakor. Tror jag fått mani på att baka =) Så det är väl lika bra att sätta igång medans man har lusten. Vem vet den kan ju försvinna.

Så nu mitt gott folk där ute ska jag ta tag i vedspisen sen degen

Ha det bra

Marie


Livet

Godmorgon alla där ute!!!

I går satt jag och surfa runt lite på bloggar och hamna på en blogg som heter ripminmamma.blogg.se.
Det är en tjej som skriver om sin mamma som omkom i Österike i en skidolycka. Jag vart väldigt tagen av den.
Dom är en familj som åker på skidsemester till Österike allt verkar vara på topp. Så krockar mamman med en annan skidåkare och får så allvarliga skador så hon avlider. Tjejen som skriver detta är med och ser att det hänt en olycka och känner igen mammas byxor. Vilken panik. För vem skulle tro att det ska kunna hända en sån tragisk olycka i en skidbacke?? Om jag förstod det hela rätt så vart mamman påkörd av den andre skidåkaren och fick så allvarliga skador. Hur kan det hända??

Efter att jag hade läst detta så börja jag fundera och kom fram till fan va bra man har det. 3 frika ungar en ur gullig man som jag älskar över allt annat på denna jord fortfarande efter snart 23 år tillsammans. Men man tar nog mycke förgivet. Att det alltid ska vara så. Och varför ska vardagen komma in i ens liv överhuvudtaget??  När man läser hennes blogg så kom tankne att livet är bra skört och kan förändras på några sekunder och att man ska vara mer rädda om varandra. Det är väl i och för sig tur att man inte vet vad livet har att erbjuda men jag hoppas verkligen att jag kommer att få slippa en sån överaskining i mitt liv.  Jo jag vet att jag kommer att mista nära och kära. Men om det är pga sjukdom så kan det ju faktiskt vara en lättnad. Som det var när jag miste min svärfar.

Nej nog om detta sorge tänkande. För här skiner faktiskt solen i dag och det är nästan helt molnfritt. Sonen har fått på sig hela munderingen och är ute och åker cross. Han tränar tills på tisdag säger han. Jag förstår inte att det kan vara så kul att sitta och åka runt runt. Men det är väl så. Jag tycker det är jätte kul att han har ett sånt starkt intresse för motor men jag skulle önska att det var ex fotboll han hade intresse för. Det är ju lite billigare i varjefall. Men men nu är det inte det och det är väl bara att stödja hans intresse.

Nu ska jag ta och klä på mig och gå ut och titta på honom och njuta av solen när den är framme och inte snöar det =)

Va rädda om er där ute och tala om för era kära att ni älskar dom en gång för mycke i stället för en gång för lite

Kram kram

Marie


Marknad

Idag var vi till Ström för det var vår marknad. Det känns lite konstigt med vårmarknad när det snöar till och från.
Men hur som så var det marknad i varje fall. Vi lyckades hitta gummi stövlar åt sonen i varje fall.
Sen var det väl som det brukar vara på marknader.

Vi var ut och åkte här om kväller för att se om vi skulle få syn på björnen men sån tur hade vi inte. Det ända vi såg var en fågel. Men i dag så fick vi i varje fall se en älg. Dom är kanska mäktiga dom också

I går kom jag på att jag gillar faktiskt hocky ibland. Det var ju match i går och maken ville ju titta så medans han glodde på det så baka jag bullar. Vilket jag hade tänkt göra i dag. Ja det är ju inte alla fredagkvällar på står i köket och bakar bullar. Vad händer =)

Nästa helg bär det av till Stockholm igen. Jag ska ju iväg med jobbet på party. Det ska bli så roligt. Sonen ska få åka till sin älskade morbror på lördag och sova hos honom. Och på söndagen ska dom iväg och fiska. Han ser fram i mot det.

På tisdag ska sonen och maken åka i väg till cross banan här i ström och åka lite cross. Det värsta är ju att maken inte har någon cross så han får glo när sonen åker. Sen kan jag tänka mig att det blir mycke diskutioner om hur bra det är om han också hade en cross. Det kom en lite påpekan om det i dag. Maken tyckte det skulle vara bra om han hade en cross för då kunde han köra för motionens skull inge annat.  Bra anledning eller??

Nu ska jag gå och glo lite på tv


Men ha det så bra


Marie

En vit morgon!!!

Vakna i morse och tyckte att det såg lite konstigt ut ute. Och nog gjorde det allt. Det var vitt ute. Det hade snöat och snön låg kvar. Detta är ju inte klokt det är ju faktiskt 15 maj och då ska det inte vara snö ute. Men som tur var så försvann den fort. Det känns lite konstigt när man ena dagen sitter och tittar på vitsippor jag har utanför mitt fönster och så nästa dag så är det snö ute. Vad är denna värld på väg??

Elisabet jag lovar att jag också skulle lägga benen på ryggen och dra fort som bara den om jag inte själv dog om jag mötte en björn ute. Men den här gången var det inte så läskit eftersom vi satt i bilen. Då är man ju lite säker i varje fall =)

I dag tog jag mig en promenad upp för berget. Det är riktigt härligt att bara gå och lufsa lite för sig själv. Även om i varje fall jag gärna pratar och sjunger när jag går ute själv. Det har att göra med det här att man bor i det björn tätaste område i Sverige. Det var en farbror vi träffa en gång som berätta för oss att när man är ute och går ska man prata eller något så drar björnen in i skogen innan man själv har uppfattat att den har varit där.

För några år sen så var min käre dotter ute och gick med vår hund vi hade då. Han var bara 8 veckor då. Rätt var det är så får jag se henne komma springande och hund stackarn som var så liten försökte ju hinna med men han stackarn sprang mer eller mindre i luften. När dom kommer in så kastar dom sig handlöst på golvet båda två. Jag var ju tvungen att fråga vad hon höll på med om hon försökte ha ihjäl hunden. När hon äntlingen får luft berättar hon att hon hade gått upp för berget och sett en stor hund komma över vägen. Så kommer hon på att det finns ingen sån stor hund här så då går det upp för henne att det är en björn och troligtvis en ungen. Så hon blir ju livrädd att mamman ska vara i närheten. Då förstår jag att hon sprang. Det hade jag också gjort. Jag fick mig i varje fall ett gott skratt för det såg roligt ut.

Nu är det dax att ta reda på maten och invänta maken och sonen

Ha det

Marie

Jag såg en björn i går

Tänk jag fick se en liten björn i går kväll. Jag var på väg hem i går kväll jag åkte med mina grannar, När vi kommer in på Havsnäsvägen en bit säger Ann-Sofi titta en björn. Och i dikeskanten står det en liten björn. Det måste vara en fjolåring. Ann-Sofi berätta då att den brukar vara där. Hon hade sett den fler gånger och en utav gångerna hade hon stannat och björnen hade stått kvar i diket och tittat på henne.

Det är faktiskt en j...la känsla att se en björn ute i det vilda. Och det är ju inte så ofta man får chansen att se en
Jag och gubben såg en björn för flera år sen.. Den stod efter vägkanten och titta på oss, När vi kom närmre så ställde den sig på bakbenen och sen drog den in i skogen

Men jag undrar om björnen ångrar sig att den har klivit upp ur idet. För i dag snöar det igen. Detta är verkligen inte klokt. Det ligger ju inte kvar på backen men ändå.

Nu är det tid att ta ut min kaka jag har gjort. (undra om man håller på att bli en riktig hemmafru nu ??)

Men vi hörs senare

Marie


Min katt är bra dum ibland

Jag satt och drack kaffe och titta ut i morse. Då får jag se en utav våra katter kommer och går så stolt i från svärmors hus. I munnen bär han en liten mus. Så stannar han och börjar leka med musen ( ja den var redan död)  sen rätt var det är så går han iväg. Då kommer det en skata och snor musen av honom. Musen var inte stor men skatan höll på att störta i varje fall. Då kommer katten tillbaka och ska säkert fortsätta med sin mus hade han tänkt men det var ju borta. Då börjar han leta och gå och nosa i backen. Sen går han i väg en liten sväng och kommer tillbaka och fortsätter att leta och nosa runt. Han måste ju ha funderat vad hans frukost tog ivägen. Han såg bra dum ut faktiskt. Och jag tänkte dumma katt lämna inte maten om du vill ha den =)
Men jag måste säga att skatan var snabb och måste ha legat på lurpass på katten. För katten han nog inte gå många steg innan skatan snodde maten.

Tänk i dag har det kommit ner snö igen. Vad är detta??? Det är ju inte klokt. Inte ens för att vara här uppe.

Nehe nu måste jag väl försöka göra något vettigt

Kram på er

Marie

Nu har jag varit hemma i en dag

Yes nu har jag varit hemma i en dag och det är så skönt så ni kan inte ana. I dag bar det i väg till arbetsförmedlingen och tala om för dom att nu är jag tillbaka och nu vill jag ha ett jobb. Nej inte riktigt så sa jag för jag tycker det ska bli skönt att få vara ledig ett tag nu.

I går fick jag en chock. Både i Kalmar och på Arlanda var det jätte fint och varmt så jag hade ju packat ner både tröjan och jackan i väskan jag hade checkat in. Och så kliver man ur planet på Frösön och håller på att frysa häcken av sig. Nej inte riktigt men det var bra kallt och så blåste det små j...lar. När jag gnällde till maken att det var kallt här så talar han om att det har varit minus grader vissa mornar. HUUU
I dag när jag åkte till Ström så kom det ner små snöflingor. Det står ju i almenackan att det är vår då ska det vara det med. Eller har jag helt fel???

Va in på svägerskan blogg och läste. Hon var jätte gullig och önska mig välkommen hem till blåkulla och så trodde hon att hon blivit av med titeln stor häxan nu när jag är hemma. Men den titeln kan ingen ta i från henne någonsin. Så här är det hon som är stor häxan och jag lill häxan Så det så

Tänk va människor kan ha olika och konstig hobbyn. Och där tar min käre svägerska alla rekord. Hon samlar nämligen på dom små vita grejerna som sitter runt brödpåsarna. Jo det är sant för i mitt köksfönster ligger det en hel hög. Och inte nog med det hon har verkligen dragit ut dom så dom är raka och fina. ( det är inte dom fyrkaniga plastgrejerna utan dom som är långa och smal) Jag fråga min käre make vad hon skulle ha dom till men det visste han inte. Så vi bestämde att dom får ligga där tills hon kommer så hon inte blir ledsen när hon kommer nästa gång. Då vet du käre svägerska att din lilla samling är tygg här.

Nu ska jag ta och gå och borsta tänderna och smeta mig i säng och sova om det går. Vi är ju inne i den tiden på året när det inte blir mörkt här uppe. Det är ju ljust dygnet runt i stor sett. Men jag ska göra ett gott försök

God natt Marie

Om en timme landar jag i Östersund

Äntligen börjar det verkligen närma sig. För om ca en timme kommer jag att landa i Östersund där maken och sonen väntar på mig.

Tänk vad vissa människor kan råka ut för olyckor i tid och otid. Min bäste vän hemme har sån otur. I sommras så var hennes son med i en bilolycka. Han klara sig bra men hans kusin som var med i bilen avled. Då var det mycke. Sen gick det några månader så hoppas hans flickvän från tredje våningen. Hon klara sig men fick brott på lårbenet och lite så. Då hade min käre kamrat fullt upp igen. I går fick jag ett mess från henne. Då har hennes sambos son varit med i en trafikolycka. Han bor på Gotland. Dom hade flygit honom till Karolinska där dom hade operera honom för rygg och nack skador.  Så dom kasta sig handlöst ner till Stockholm i går. I dag vart han opererad igen.. Han hade flera brott på käken också. Man undrar om inte deras otur snart ska vända.
Jag tycker så synd om dom.

I dag köpte jag en ny telefon. En jätte fin tycker jag. Jag fick ju presentkort när jag sluta i Länna så det tog jag och använde i dag.

Min dotter Angelique och Magnus var så snälla och kom ut och fika med mig här på Arlanda. Jag har ju haft tre timmars vänte tid. Skönt med sällskap

Nu är det dax att packa i hop för nu är det snart dax att kliva på planet

Ha det bra där ute

Marie


nu är det inte många timmar kvar

Precis nu är det inte många timmar kvar innan det bär av hem. Hem till min underbara make och min söte lille son. JAG LÄNGTAR. Sen hoppas jag att det inte dröjer så länge innan min underbara döttrar med respektive och bonus barnbarn kommer upp till oss.

Allt har gått jätte bra här i Kalmar och jag känner att jag kan lämna tjejerna här och dom kommer att klara sig jätte bra.

Jag må säga att Kalmarbona är troget sitt fotbollslag. I dag spela Kalmar FF mot Djurgården. Det märktes när det blev avspark. Allt dog. Det finns knappt en människa att uppringa här när det är fotboll. Jo om man går till arena då är det fart. Det finns i och för sig några ställen man kan se folk och det är dom barer som kör med storbilds tv där kan det sitta lite folk och glo. Jag vet inte om det är dom stackarna som inte fått någon biljett eller som tycker att man ser bättre på en tv och då kan man även ha en öl i handen =)

Sitter just nu och glor på körslaget och kan inte riktigt bestämma mig vem jag tycker ska vinna. Svårt svårt
Dom är ju bra båda körerna. Fast jag tror nog att team Cans har en stor chans till vinst
Men vi får väl se om en liten stund.

Oj nu har min kompis Carro loggat in så jag ska nog prata lite med henne. Måste övertala henne om att hon ska komma upp till mig när det är dunder. Så vi kan gå ut och parta lite =)

Men vi hörs och syns

Kram kram
Marie

Nu är det inte många dagar kvar

Jippi nu är det inte många dagar kvar till det är dax att åka hem. Jag längtar verkligen hem till maken och sonen. Jag fick bekräftelse på min flyg biljett i dag. Så jag kommer att komma hem redan på söndag. SKÖNT
Jag hoppas verkligen maken och sonen vill komma ner till Frösön och hämta mig.

Jag fick ett inlägg av min dotter och jag hade verkligen velat varit hos henne och gått ut och gått med henne i det sköna vädrer.

Jag har fått bytt hotell nu och bor i ett hotell som ligger på gång avstånd till giganten, Skönt för då kan man sova ett par minuter längre. Och förhopningsvis är det tystare här än det var inne i stan,

Nu är det dax att sova en stund innan det är dax att jobba ett tag ingen

God natt och sov gott

Marie




vilken härlig dag

Jag har precis kommit tillbaka till hotellet efter en lång lång skön promenad i det vackra vädret
Och jag måste ju fakiskt säga att Kalmar lever. I dag när jag gick runt så var det folk överallt. Det kan ju bero på att vädret är helt fantastiskt.

Nu är det bara en vecka kvar sen ska jag åka hem. Tänkte jag skulle kolla med flyg om det finns flyg här i från till Östersund. Jag har ju i och för sig grejer kvar i Stockholm men jag tänkte att min käre  make kanske kunde hämta det när han ändå ska ner och jobba. För det är ju inte akut för mig att få dessa grejer eftersom det mestadels är vinter kläder och dom ska jag väl inte behöva ha än i varje fall.

Nu ska jag ta och gå ner och se om jag hittar kaffe och gå ut och sätta mig i solen och läsa lite

Ha det bra

Marie


Lugna Kalmar jo visst

Jag har ju skrivit ett par gånger att Kalmar är en död stad men just nu tar jag tillbaka det. För när klocka är vid tolv en lördag kväll då vaknar Kalmar bona till liv.  För en liten stund sen hade jag någon som gick ute på gatan och sjöng för full hals på en egen komponerad sång. Det var inte så vackert men sälsynt. När jag kom tillbaka till Kalmar förra söndagen så fick jag ett annat hotell rum som går mot gatan och det verkar vara en genomfartsled för det är väldigt mycke liv och rörelse på denna gata.

I dag har vi varit ute och delat ut reklamblad när butiken här öppnar. Vi var först ute på Öland men det var tvär lungt med folk så vi gick helt enkelt in och fråga några butiker om vi fick lägga lite blad hos dom och det fick vi
Vi åkte till ett köpcentrum som heter giraffen iställe för vi visste att det var en tjej som skulle dit och hon skulle vara där helt själv. När vi kom dit hade inte hon kommit så vi börja gå runt och dela ut bladen och det gick jätte bra. När hon kom så gick vi i väg till en annan del av centrumet och fortsatte där då kom en kompis till en av tjejerna och tala om för oss att vi fick inte gå och dela ut reklamblad där utan tillstånd. Nehe säger vi då går vi väl ut på parkeringen men se det fick man inte heller göra. Då berätta hon för oss att chefen på coop hade varit ut och kört i väg en tjej som stod där och dela ut blad. Han hade tydligen varit jätte arg. Inte för att jag förstår varför han ska vara arg för det. För mig vetligen så konkurerar vi väl inte med coop. I och för sig så har vi fått in en massa saker till butiken som man kan tycka inte ska vara där så som porslin ex. Men än så länge har vi inte fått in krossade tomater och der är väl det typ coop ska syssla med och sälja. Har jag helt fel eller?? Och jag tycker faktiskt att vi visade våra konkurenter respekt när vi gick där. Vi delade inte ut bladen utanför deras butik inte ens i närheten. Och när vi gick förbi deras butik så vände vi på bladen så ingen skulle se vad det stod på dom. Men det är väl så i vårt käre fosterland att man får inte göra något som inte store bror vet om. Men skam den som ger sig tänkte vi och dela upp oss och åkte iväg till olika parkeringar där dom visste att det kunde stå många bilar och så satte vi lappar på rutan. Inte för att vi vet om man får göra så men nu gjorde vi det och det blev så bra så.

Jag var väl tillbaka här på hotellet vid 5 tiden. Sen har jag bara slappat och tagit det lungt med ett långt varmt bad. Det gäller väl att slappa så mycke som möjligt nu innan tisdag. För sen blir det hård körning kan jag tänka mig.

Men nu här det hög tid att krypa ner i sängen och invänta John Blund i och för sig så tror jag att han kommer fort

God natt med er alla där ute

Marie










En underbar middag

Jag var ju på middag här om kvällen. Det var jätte trevligt. Och vi vart serverade en jätte god middag, Det var kul att träffa lite andra människor också för den delen,

I går var jag och tjejerna från kassan till Karlskrona. Där dom fick testa på kassan i verkligeheten.
Och jag måste säga att jag är impad. För två av dom som var med har ju inte varit i väg till någon annan butik så dom har ju bara fått testa det vi har kunnat i butiken här. Men dom klara sig utmärkt.
Jag satt i stor sett bara på en stol den tiden vi var där och glodde.

I dag får vi börja tala om när butiken ska öppna så kl tio kommer två av tjejerna och hämtar mig sen ska vi åka i väg till Öland och börja dela ut lappar till folk, Det ska bli kul för vi har ju fått många frågor om när vi öppnar

Här om dagen när vi hade varit på lunch så kom det en kvinna i sin bil Hon tvärnita i stort sett framför oss och vevar ner rutan och i stor sett skriker åt oss. När öppnar ni ?? Och det är ju inte den ända som har undrat så jag tror att förfäntan på folket här är stort.

Jag prata med min käre man i går och min käre svägerska och svåger har ju åkt hem igen. Men därimot så är min svärmor kvar uppe i sin stuga. När dom åkte upp så har dom ju tagit med sig en massa grejer från henne till stugan eftersom hon ska flytta upp om några veckor. Det ska bli så kul att ha henne till granne. Men hur som hon är tuff tycker jag. Hon körde upp hela vägen själv i sin bil och det är ju i varje fall lite över 70 mil. När hon åkte upp så hade hon ju sällskap av Clas och Pia som åkte i sin bil. Men nu när hon ska åka ner igen så är hon själv. Men hon är en riktig tuffing. Jag menar hur många i hennes ålder kör skoter. Nu är det ett tag sen men hon åker ju gärna slalom också. Så det är fart i henne.

Nu är det dax att börja göra sig i ordning för att åka i väg men vi hörs senare

Marie

demostration

Ja då var det första maj. Och det har varit ett herrans liv här i Kalmar ett tag nu. Det ligger ett torg precis brevid hotellet och jag tror det har varit talare och grejer där. Men nu verkar det som om det är över för det har blivit tyst.

I går kväll var jag ute på en promenad och tänkte jag skulle hitta en affär. Men det här är stan som dör kl sex en valborgsmässoafton. Inte en affär var öppen och inte en människa syndes till. Vad gör folk i Kalmar på valborgsmässoafton???

I kväll är jag bjuden på middag. Vi har ett par grannar uppe i Jämtland och han kommer här ifrån och har både sin mamma och syster bor här på Öland. Och när hon fick höra att jag skulle hit till Kalmar så tyckte hon att jag skulle höra av mig och komma och hälsa på. Så det gjorde jag så nu bär det av till henne i kväll. Det ska bli kul för det är ett tag sen vi träffades.

Under veckan har jag jobbat på ganska bra med tjejerna i kassan, Och i morgon ska vi åka i väg till en annan gigant och få se lite mer hur kassan fungerar i verkligheten, Det är ju lite svårt hos oss här eftersom inte kassan fungerar som den ska just nu.

Jag vill tacka min käre svägerska för bilden på hennes blogg. Det känns ju lite tryggare om min käre make blivit lite mindre i maten. =). Men kanske har det blivit lite ovant för honom nu när du inte varit där på ett tag.

Nu ska jag ta och gå ut en sväng för jag tror att den här döda staden öppnar sina affärer kl 12 så det är väl bäst att passa på =)

Men vi hörs och syns

Marie




RSS 2.0