Kom hit då

Till Angelique och Angelica som hade skrivit ett inlägg om att dom ville vara här. Kom hit då vet ja. Det är inte svårare än så =)
Har jobbat hela helgen men nu är det 3 dagars ledigt skönt.
Jag har har en önskan till mina kära barn. ÖNSKELISTA TACK
Ja jag vet att jag är lite hysterisk men när man bor här uppe så gäller det att man är förberedd. Utifall att vi ska åka ner till Östersund så är det bra att ha lite tips och ideer. Det är ju inte så att man åker dit varje dag.

Till stor häxan!! Jag hörde ryktas om att ni ev skulle komma upp vecka 44. Om så är fallet har ni hela huset för er själva. Vi kommer inte att vara hemma då. Men ni vet ju var nyckeln är =)

Nu ska jag glo lite på tv en stund

Krama varandra

Marie

Fina höstbilder

                                       

Håll med om att hösten är fin. Dessa bilder är tagna från vårt hus. Så när jag tittar ut genom ett av mina fönster så ser jag detta. Mysigt

Kram
Marie

En galen pojke har anlänt

Här sitter man i lung och ro och vilar sig lite efter maten. Och ni kan inte gissa vad som händer då. Jo jag hör en skoter. Detta är inte sant tänkte jag. Men det va det. Barnens en kusin i från Eskilstuna har kommit upp och har sin nya skoter med sig. Och den måste man ju testa. Oavsett om det finns snö eller inte. Han har ju sån tur också att det är en bit i mellan bilen och skotergaraget. Så naturligtvis går det ju lättare att köra skotern på gräsmattan dit. Vad annars. Dess pojkar och deras skotrar.

Annars har det väl inte hänt så mycke i dag. Jag har varit ledig och inte gjort så mycke, Jag klev upp i morse med sonen för att skicka i väg honom till skolan. Sen hade jag planerat att krypa ner i sängen igen men jag gjorde aldrig det. Jag fastna i en film på tv i stället.
Nu ska jag nog försöka ta med mig sonen till badrummet och krypa ner i ett skönt bad en stund.

Ha det så bra där ute och va rädda om varandra

Kram
Marie


Myz och hennes stil



Jag har lagt in en bild förut på Myz och hennes sköna stilar när hon sover. Här kommer en till. Detta är en vanlig stil hon har. Hon sov så djupt att hon inte ens märkte att jag rikta lampan på henne eller när blixten blixtra till.

Marie

Tankar

Min käre dotter efterlyste mina tankar och funderingar.
Jag vet inte om jag har så mycke tankar och funderingar just nu. Jag njuter av livet bara. Hösten är ju här och den är så fin. Träden börjar skifta i färg och dom är så vackra då.
Men det man i så fall skulle kunna tänka sig att det surrar lite i huvudet på mig är följade
Jag skulle vilja hitta på något att arbeta med som ger en massa pengar.
Starta någont eget. Men vad?? Som skulle fungera här uppe.
Är det någon som har ett förslag så får ni gärna höra av er

Nu ska jag ta och hämta kompisen snabeldraken och dra runt den ett varv i huset.

Vi hörs och syns

Kram

Marie

Min vecka!!

Min vecka har varit ganska lugn. Jag var ledig mån,tis och ons. I onsdags så kom grannen upp hit och prata en stund. Så säger han jag ska göra köttsoppa i dag. Kom ner och ät med oss vet ja. Han brukar göra soppa för ett helt regemente när han gör den. Och den är så god. Så sagt och gjort vi åker ner. Slevar upp en härlig tallrik och börjar äta. Då upptäcker jag att han har haft i kantareller. Jag tål inte svamp Jag försökte så gott det gick att plocka bort det jag såg. Men det hjälpte inte. När vi kom hem och det gått en stund så satt det i gång. Spydde som en liten tok. Så jag blev hemma även på torsdagen. Men i fredags var det full gång i gen.
I dag har vi varit i väg och plocka potatis. Allt väl så långt. Vi vakna gjorde i ordning oss och åkte iväg. Då fråga Kevin efter en som heter Gun. Hon är hemma svara jag så ta cykeln och dra dit du. Det gjorde han. Efter en stund kommer Anders så jag fråga om han visst om Kevin höll på att terra i hjäl Gun (inte för att jag tror man kan göra det med henne) Nej då säger Anders han tittar på film. Va bra tänkte jag. Sen går det en liten stund till så kommer Anna-Karin så jag frågar henne om hon va ner till Gun innan hon kom till oss. Jo det hade hon och då berätta hon att Kevin sov. Han sover inte hur som den pojken. Så jag åkte ner och kolla till honom. Då möts jag av en feber glansig pojke. Vi åkte tillbaka till potatis åkern och prata lite med Björn. När vi kom hem tog jag febern på honom 39,1 i feber. Inte konstigt att han va matt.
Så nu har jag klätt av honom och lagt honom i soffan.

I går hade vi lite kalas för Myz. Hon fyllde 1 år i går. Hon fick ett jätte stort ben som hon nöjt gnagde i sig. Snacka om en brud som kan käka ben.

Nu ska jag ta och gå till min lille sjuke pojk och försöka tvinga i honom lite vätska

Men ha det bra där ute och krama om varandra

Marie

Roligt värre

Nu har jag jobbat helgen och tänkte i går kväll när jag åkte hem Gud va skönt ledig i tre dagar och behöver inte åka till ström. Hörde ni hur härligt det lät? När jag väl kom hem i går kväll och parkerar bilen på gården upptäcker jag att min käre senile arbetskamrat har glömt sin väska i bilen. Till saken hör att när jag släppte av henne så satt hon i stor sett med fötterna på den. Så jag messar henne och talar om det. Men det var ju en lätt sak att fixa. Björn skulle ta bilen i morse till jobbet så hon kunde ju bara gå dit och hämta den. Saken va löst. Trodde jag
I morse när jag kliver upp och är på väg till toan så ser jag att bilen är hemma. Men va fan tänkte jag åkte Björn med Mats eller Anders i varje fall. Hoppas bara han tog med sig väskan. Jag messa honom för att fråga för jag var ju tvungen att meddela Camilla var hennes väska var. Precis när jag skickar i väg messet får jag se att min käre man ligger på soffan och sover. Han är sjuk. Jippi.
Messar Camilla så hon inte går i väg och ska hämta sin väska. Nu va frågan hur löser vi detta. Jo jag tar snällt bilen och åker in till ström och lämnar den. Men det var inte bara därför jag åkte in. Jag vart ju tvungen att handla lite till min sjuke man. Så där sprack iden om att slippa åka till ström.

Ja visst ja jag måste bara berätta en sak som jag tyckte va ganska rolig. Jag skrev ju för ett par dagar sen om min käre svägerska och svåger. Om allt som hänt dom sista veckan. Och det va inte slut med det. Här om dagen fick min käre svåger ett brev om att han inte hade betalt vägtulls avgift. Fy på dig kan man tänka då. Men då kommer det roliga. Det var i från Norge. Han har inte varit i Norge under sommaren och åkt skoter genom vägtullarna där
Ja precis skoter. För det var den han skulle ha åkt med enlig reg nr. Och det komiska då är att den skotern är trasig
Jag tycker han är duktig som har kunnat åkt med traskig skoter i Norge under sommaren.
Eller vad tycker ni?? Till alla trollkarlar släng er i väggen med era konster. Ni har inte träffat min svåger ni.=)

Nu ska jag ta och hämta en kopp kaffe.

Va rädda om varandra där ute

Marie

Fredag

Ja så va det fredag. Jag har varit ledig i två dagar. Och jag kan inte skryta med att jag gjort något vettigt. Kan bero på att jag inte mår så jätte bra. Jag är seg och har ont i kroppen. Ev en förskylning på g.
I kväll ska vi till Mats på middag. Ska bli skönt att slippa laga mat. Komma och få sätta sig vid ett dukat bord.
Ja jag kan då säga att jag har haft det lungt dessa dagar. Det är mer än vad man kan säga om min kära svägerska stor häxan. Jag lider så med henne just nu. Först kom dom lite på kant med varandra sen när det väl löser sig så får hennes underbara dotter ett epelepsi anfall. Dom har varit in och röntgat henne och där hitta dom några skuggor på bilderna som inte ska vara där. Så nu ska dom in på nya undersökningar. På råga av allt så är svågerns son tydligen tok allergisk mot hundar. Så nu vet dom inte hur dom ska göra med Zeb. Sen som grädde på moset så ringer det en tokig tjej och påstår att hon och min svåger har haft en natt tillsammans och att han ska gå och testa sig. Vad han skulle testa sig i mot fick dom inte veta. Och det bästa av allt är att detta skulle ha skett för ett par veckor sen i Skövde. Han har inte varit i Skövde. Och sen är det så att dom här två jobbar i hop och är alltså alltid tillsammans.
Då kan man undra hur mycke ska man orka stå ut med?? Nu vet jag att min stor häxa är en stark människa. Men det kan bli lite för mycke när ens barn blir sjuka.
Men jag hoppas stor häxan vet att jag finns för henne. Jag har till och med kollat om jag skulle kunna åka ner i ett par dagar men det gick tyvärr inte. Men det finns ju telefoner.

Här om dagen gick jag igenom böcker jag ville lyssna på . Då hitta jag en till bok av Mia Eriksson. Hon som har gjort Gömda, Asyl och Gömda. Den här boken heter Mias systrar. Den va riktigt bra. Handlar inte om just Mia men om andra kvinnor här i Svergie som lever under hot och våld. Fan vilka tokiga karlar det finns. Jo det finns tokiga kvinnor också. Men jag tror inte att det finns speciellt många män som måste gömma sig med sitt barn för att kvinnan är galen och misshandlar och hotar att döda dem.

Nu är det dax att göra sig i ordning och invänta mannen.

Kram på er alla

Marie

Skolskjutsen

Jag fick ett inlägg från Elisabeth. Där hon fråga hur det gått med skolskjutsen. Och så här har det blivit.
Nu ett tag har vår gamla taxi kört ungarna till och från skolan. Och då har det varit precis som vanligt. Nu har hon slutat och en i från Ström kör taxin. Men det ska fungera precis som vanligt. Kevin blir hämtad här på gården och blir avlämnad vid skolan. Och lika dant hem. Det enda skillnaden är att han får åka en lite omväg för dom plockar upp en annan unge också. Men vad gör det. Bara han kan åka säkert till och från skolan.
Det är väl så det ska va nu vad jag har förstått. Vi får väl se om dom tänker ändra något, Och om det då blir dax för krig. Men än så länge fungerar det bra.

Nu har jag jobbat i tre dagar. Och ska nu  vara ledig i två. Det ska bli skönt. Inte för jag vet vad jag ska göra rikigt men det kommer jag nog på .

Nu är det dax att ta en promenad med hunden och sen krypa ner i sängen. Ska bli så skönt

Krama om varandra där ute

Marie

Min söndag

Så här har min söndag sett ut. Jag vakna vid tjugo i åtta i morse. Och var tvungen att gå upp på toa. Men sen såg sängen så skön ut så jag kröp ner igen. Halv tio kommer sonen och talar om att nu är det dax att gå upp. Sagt och gjort jag gjorde det. Väl uppe så tog jag en kopp kaffe och satt mig i soffan en stund. Passa på att sticka färdigt strumporna som Lindas klass kamrat ska ha till sin dotter. Sen kom jag på att jag ska ta reda på alla kläder som ligger överallt. Så det gjorde jag. Och jag va så duktig att jag till och med la in dom i garderoberna. Då kom jag på att jag skulle bädda rent och göra rent vattenblåsan i sägnen. Och då åkte tvättmaskinen igång i alla hast. Efter det fick Myz sig en omgång i dressyr. Det gick jätte bra. Jag lyckades till och med få henne att gå fot utan koppel. Inte illa.
Sen var det mat frågan. Tvi va tråkit. Men så kom jag på att jag hade kassler i frysen. Så jag tar ut den. Tycker att den va lite mjuk för att komma ur frysen. Men tänker inte så mycke på det just då. När jag titta igenom kylen vad vi skulle ha till hitta jag bananer som höll på att se sina bästa dagar. Då kom iden jag gör en banankaka. Sakt och gjort. Så nu har vi en färsk banankaka till kaffet Mums. Ja nästa grej va att jag satte mig i soffan och slöa till en stund. Då kom tanken på nu ska jag frosta av frysen här inne. Jag har ju varit på väg att göra det i fler veckor. Ja inte dagar utan veckor. Så jag går ut i köket och öppnar frysen för att tömma den. Då upptäcker jag att lampan inte lyser på frysen. Va nu då tänkte jag. Det va ju bara att kolla hur mycke grejerna där inne hade tinat. Som tur var var det bara ett halvt paket med glass som var lite upptinat. Hämta två kylväskor tömde allt och ut till frysen i bon med grejerna. Sen in och kolla vad som var fel med frysen. Precis när jag skulle ropa på min käre make upptäcker jag att någon har dragit ur kontakten. Vilken tur att jag kom på att jag skull frosta ur frysen så jag upptäckte det.
När maten som blev stekt kassler, rosmarins potatis och sallad var avnjuten så tog maken  cykeln och gav sig i väg och cykla med Myz. Jag vet inte riktigt hur det gick men det såg ut att gå bra. Dom kom i varje fall hem hela igen

Nu ska jag ta och gå och titta om det händer något med min frys.

Va rädda om varandra man vet aldrig vad som väntar runt hörnet

Marie

En liten strumpa



Här Linda kan du visa. Hör gärna av dig så fort som möjligt om vad hon tycker

Kram kram

Vad hände i dag?

JAG GICK INTE OCH LA MIG IGEN!!!!! Så nu är jag lite stolt över mig själv faktiskt. Men jag kan inte säga att jag fick något vettigt gjort i dag. Här har regnet ös ner. Och då menar jag öst. Men har man hund så är det bara ut. Jag gjorde ett tappert försök att vänta ut regnet men jag fick ge mig. Så det var ju bara på med gummistövlarna och leta reda på regn rocken och ut. Det var ganska mysigt faktiskt. Vi var ute och gick i ca 1 timme i regnet. Det var hur som jätte skönt att komma in igen. Jag tror Myz också tyckte det var skönt. Hon kröp upp i sitt hörn och somna och sov i ett par timmar. Hon är en riktig trött mössa.

Nu i kväll har jag fått lite energi. Jag håller på att baka. Jag sitter just nu och väntar på att mina skorpor ska jäsa klart så jag kan kansta in dom i ugnen.

Nej nu ska jag nog gå och titta hur dom ser ut. Om det är så att det är dax att kasta in dom i ugnen

Krama varandra

Marie

Somna om eller vara vaken ??

Ja det är frågan just nu. Jag har precis skickat i väg sonen till skolan och sitter här och har funderingar. Ska jag krypa ner i den sköna varma sängen igen eller ska jag hålla mig vaken?? Svår fråga.
Dessa dagar som har gått sen jag skrev sist har varit väldigt lugna. Ingenting speciellt har hänt. Jag har varit ledig och är det i dag med. Det har verkligen varit skönt.

I går kväll hade jag väl en himla tur. Jag och en till från Ström var till Hammerdal på bingo. Ja vi vann ju ingenting så det var inte den turen jag pratar om. När jag kommer in i byn här hemma så tycker jag att det låter konstigt om bilen. ÅÅÅÅÅ Nej tänkte jag jag måste komma hem. Det är inte så kul att få fel på bilen här ute vid den tiden på dygnet. Kl var vid 23 och då släcks gatlycktorna här så det blir frukansvärt mörkt nu. När jag ska svänga upp på berget så parkerar grannarna sin bil. Jag stannar för jag ser att dom tittar lite konstigt på mig. När jag kliver ur säger dom är det du som skramlar så. Kul kul . Jo jag har punka på ena bakdäcket. Nej tänkte jag och såg hur jag skulle få gå upp för den mörka backen. Ja men säger grannen ställ bilen här så kan gubben min köra upp dig. Men säger han du kan köra upp bilen nu. Kör bara försiktigt. Så det gjorde jag. Att jag kom ända hem och att det hände här i byn och inte på stor vägen var mer tur än att jag skulle ha vunnit på bingon.

Nu ska jag ta och bestämma hur jag ska göra med sängen

Sköt om er där ute

Marie

RSS 2.0